Sol!Idag har det varit en riktig höstdag med regn och kyla. Men för någon dag sedan när solen sken en eftermiddag var jag och Arvid ute på en promenad och se så fin hösten är!

Rudenstams gårdsbutik.

Idag tänkte jag göra ett litet inlägg om mitt världsbästa extrajobb på Rudenstams bär & frukt.
 
 
Såhär ser en liten del av byggnaden ut, och jag har jobbat extra här sen jag gick i 7an vilket blir ungefär sju år!
 
 
Om jag inte minns fel så finns det cirka 40.000 äppelträd bland odlingarna, en hel del äpplen med andra ord.
 
 
Äpplena plockas och säljs eller blir must och cider.
 
 
 
 
Jag jobbar alltså i gårdsbutiken vilket är väldigt roligt. Där har jag varit i två år. Innan det bestod mina arbetsuppgifter av att göra fruktlådor som skickas ut till företag, men jag måste säga att jag trivs lite bättre nere i butiken där arbetspassen alltid ser olika ut och man får träffa många trevliga människor varje gång.
 
 
Varje årstid är vacker bland odlingarna. Hösten är dock min favorit, när äpplena hänger mogna på träden och färgerna blir mer sprakande för varje dag.
Om ni vill läsa mer om själva företaget har vi en jättesnygg hemsida som ni kan kika på HÄR.
 

Oktober.

 
Det är så fint i vår trädgård just nu, vill helst att de färgglada löven ska få sitta kvar på träden fram till våren. Gjorde iallafall ett försök till att föreviga färgerna med en snygg flaska och min söta växt som modeller. Får se hur länge jag lyckas hålla växten vid liv...
 
Helgen varit lugn. Hann med två jobbpass, fredagsmys med syster, shoppingrunda med Arvid och promenader i det fina vädret! Nu ska jag knyta mig för imorgon väntar skolan.

blundar tills jag skymtar lyckan.

Sommarens bästa köp måste nog vara denna väska som jag släpat runt på varje dag sen jag slog till. Rymmer både dator, sladd, plånkan och lite annat skräp, mycket bra betyg!
På tal om bra grejer, veronica maggio och håkans låt, hela huset, går på repeat här kan jag lova, bra kombo.

I staden växer inga blommor.

 
 
En varm julikväll i Halmstad.
Något att sakna och längta till när mörkret blir allt tätare.
 

Majs är najs.

 
 
Rubrik-kreativiteten flööödar. Passar på att slänga in lite bilder från familjens (nästan) årliga majsplockning i Gisebo!

Aroma.

 
 
Idag under den timman då iprenen och alvedonen verkade som bäst passade jag på att plocka ner de färdiga äpplena från vårat träd, och så många det var! Tidigare år har vi bara haft några ynka små äpplen, men nu vart det andra bullar. På tal om bullar så laddar jag inför morgondagens högtid, och hoppas lite smått att förkyldningen gett med sig tills dess så jag kan få njuta av några kanelbullar.

RSS 2.0